Bezy

Sprawdzony przepis na bezy !

Deserybezybeza

Czas przygotowania:
90 min.
Ocena:

(średnia 4.5 z 159 głosów)

Składniki:

  • 1 białko
  • 10 dkg cukru pudru

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • To podstawowy przepis na jedno białko. Jesli macie wiecej białek wówczas dodajecie oddpowiednio wiecej cukru, np. przy 5 białkach - 50 dkg cukru
  • Białka ubijamy na sztywna pianę i dajejmy cukier dalej ubijając aż powstanie szklista biała masa. Gotowe białko nakładamy do worka cukierniczego lub szprycy do tortów i robimy małe bezy na blaszcze wyłożonej pergaminem.
  • Bezy suszymy 1 godzine w piekarniku nagrzanym do temepratury 130 stopni i przy uchylonych drzwiczkach.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy

Główne składniki: