Bezy

Sprawdzony przepis na bezy !

Dodany przez:

Bezy

Bezy

Czas przygotowania:
Porcje:
25 porcji
Ocena:

(średnia 2.6 z 5 głosów)

Składniki

  • 1 białko
  • 10 dkg cukru pudru

Przygotowanie

  1. To podstawowy przepis na jedno białko. Jesli macie wiecej białek wówczas dodajecie oddpowiednio wiecej cukru, np. przy 5 białkach - 50 dkg cukru
  2. Białka ubijamy na sztywna pianę i dajejmy cukier dalej ubijając aż powstanie szklista biała masa. Gotowe białko nakładamy do worka cukierniczego lub szprycy do tortów i robimy małe bezy na blaszcze wyłożonej pergaminem.
  3. Bezy suszymy 1 godzine w piekarniku nagrzanym do temepratury 130 stopni i przy uchylonych drzwiczkach.
deser cukier bezy białko
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze