Bebeczki z marmoladą i toffi

Przepis od cioci, po prostu REWELACJA! :) Kruche i pyszne babeczki.

DeserybabeczkimuffinkitoffimarmoladyPrzekąski

Czas przygotowania:
180 min.
Kalorie:
100 kcal
Ocena:

(średnia 4.57 z 192 głosów)

Składniki:

  • - 30 dag mąki
  • - 20 dag margaryny
  • - 10 dag cukru
  • - 1 jajko
  • - łyżeczka proszku do pieczenia
  • - cukier wanilinowy
  • - gotowa masa krówkowa
  • - marmolada ( najlepiej różana)

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1. Do maki dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy. Dodajemy pokrojona margarynę, cukier
  • wanilinowy i jajko.
  • 2. Zagniatamy ciasto i formujemy kulę. Wkładamy na ok. 1 h do lodówki.
  • 3. Wyciągamy ciasto i rozwałkowujemy na ok. 0,5 cm. Wycinamy kółka np. szklanką i wylepiamy
  • foremki. Możemy je wcześniej delikatnie wysmarować margaryną.
  • 4. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 180 stopni i pieczemy ok. 20 minut, tak aby babeczki
  • miały złoty kolor.
  • 5. Wypełniamy wklęśnięty środek babeczki marmoladą i nakładamy masę krówkową.
  • 6. Babeczki najlepiej smakują następnego dnia, gdy trochę zesztywnieją.

Kalorie: 100

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy