BAZYLIOWE PESTO

Klasyczne pesto to włoski sos pochodzący z Genui (pesto alla genovese), który składa się ze świeżych liści bazylii, orzeszków piniowych, czosnku, parmezanu (lub innego twardego sera) i oliwy z oliwek

dodany przez: COOKmagazine

Dania główne pesto

Ocena:

(średnia 4.5 z 191 głosów)


Składniki:

  • ząbek czosnku 50 gr listków bazylii 70 gr parmezanu 30 gr sera pecorino (można użyć 100 gr parmezanu lub 100 gr pecorino) łyżka orzeszków piniowych 100 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia szczypta soli

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • przepis: http://cookmagazine.pl/bazyliowe-pesto

Porady

przepis: http://cookmagazine.pl/bazyliowe-pesto

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy