Bażant na ostro

Pycha! Uwielbiam dziczyznę...

dodany przez: Madija

dania mięsne

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.42 z 155 głosów)


Składniki:

  • 2 piersi z bażanta
  • 1,5 szklanki wody
  • 1 średnia cebula
  • 0,5 łyżeczki wegety
  • szczypta szafranu
  • 1,5 łyzeczki chilli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyzka oliwy

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Mięso opłukać, w garnku zalać szklanką wody( resztę zostawic do podlewania później żeby się nie przypaliło) i 1 łyżką oliwy Cebulę drobno pokroić i wrzucić do mięsa. Przyprawić. W razie potrzeby podlac lekko wodą. Gotować do momentu aż mięso będzie miękkie.
  • Zwykle dodawałam tylko wegete i pieprz. Ostatnim razem doprawiłam taka mieszanka, ze wyszedł słodki i mi nie smakował. Za to teraz na ostro bażant był przepyszny.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy