Batoniki kokosowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Kaszę kuskus gotuj na małym ogniu w mleku kokosowym, dodaj miód. Gotuj, ciągle mieszając, aż kasza wchłonie mleko (około 5 minut).
Twaróg zmieszaj z serkiem mascarpone. Dodaj do kaszy.
Do powstałej masy wsyp 4 łyżki wiórków kokosowych. Dokładnie wymieszaj. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodaj jeszcze odrobinę wiórków lub mąki kokosowej.
Przygotuj polewę: podgrzej mleko kokosowe i rozpuść w nim czekoladę, cały czas mieszając, dodaj syrop klonowy.
Z powstałej masy uformuj batoniki i posmaruj je czekoladą. Nie muszą być idealne, to wersja domowa.
Batoniki wstaw na godzinę do lodówki.
Przepis pochodzi z książki sióstr Bukowskich "Słodko-zdrowe"
Komentarze