Baton białkowy

Sycąca i pełna białka przekąska przed/po treningu. Przepis pochodzi z bloga pycholki.blogspot.com

DeseryPrzekąski

Czas przygotowania:
65 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.55 z 190 głosów)

Składniki:

  • 2 miarki odżywki białkowej (najlepiej waniliowa lub czekoladowa)
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • odrobina mleka (zawsze daje na oko)
  • rozmiażdżone orzechy

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Do białka dolać mleka, wymieszać aż powstanie gęsta papka. Do masy dodać masło orzechowe, orzechy, zmieszać.
  • Masę uformować w prostokąt, zawinąć w folię do przechowywania żywności i wstawić do zamrażalnika na ok 1 godzinę.
  • Po upływie tego czasu pakunek wyjąć z zamrażalnika, odstawić na chwilę (sreberko łatwiej odejdzie), poporcjować i gotowe :).
  • Przed treningiem sprawdza się świetnie, dzięki niemu naładujesz się węglowodanami i białkiem co jest bardzo ważne żeby mieć energię na wysiłek lub po treningu uzupełnisz spalone białko i węgle.
  • Baton może również być formą deseru, przekąski dla dziecka lub szybkiego śniadania.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy