barszcz_czerwony_z_grzybami

Barszcz czerwony z grzybami

Ocena:

4.48 (150)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 6 osób

tradycyjne danie wigilijne...

Składniki:

  • czerwone buraki 1/2 kg
  • grzyby suszone kilka szt najlepiej borowiki
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • pieprz
  • sól
  • cukier
  • ocet
  • woda 1,5 l

Barszcz czerwony z grzybami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Buraki obrać
  • pokroić na połówki lub na ćwiartki jak są większe. Jednego buraka pokroić drobno lub zetrzeć na grubej tarce. Gotować na wolnym ogniu
  • dodać grzyby wcześniej namoczone i wypłukane
  • ziele angielskie
  • listek laurowy i łyżkę octu
  • wtedy barszcz ma ładny czerwony kolor. Gotować do miękkości buraków. Doprawić solą
  • pieprzem
  • octem i cukrem. Można podawać jako barszcz do popicia lub z uszkami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne