Barszczyk czerwony z buraczkami

Uwielbiam:)

Dodany przez:

Barszczyk czerwony z buraczkami

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 3.43 z 7 głosów)

Składniki

  • 0,5 kg mięsa
  • 5 buraków
  • natka pietruszki
  • 2 kostki drobiowe lub wołowe
  • sól
  • maggi
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • bazylia
  • 5 listków laurowych
  • 7 ziaren ziela angielskiego
  • pierogi z kapustą lub uszka

Przygotowanie

  1. Mięso dokładnie umyć, oczyścić.
  2. Do garnka wlać wodę, wrzucić mięso, posolić.
  3. W międzyczasie część buraków kroimy na plastry, a część ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  4. Wywar oczyścić z szumowin i wrzucić 2 kostki kulinarne.
  5. Wrzucić buraki i gotować do miękkości, kiedy będą już gotowe posiekać natkę pietruszki i wsypać do gara, wymieszać.
  6. Doprawić maggi, posolić i popieprzyć, wsypać zioła.
  7. I gotowe;))
  8. Smacznego!
warzywa obiad kolacja zupa pierogi barszcz czerwony buraki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze