Barszczyk czerwony z buraczkami

Uwielbiam:)

Zupybarszcz czerwonyPierogidania mięsne

Czas przygotowania:
90 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 167 głosów)

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa
  • 5 buraków
  • natka pietruszki
  • 2 kostki drobiowe lub wołowe
  • sól
  • maggi
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • bazylia
  • 5 listków laurowych
  • 7 ziaren ziela angielskiego
  • pierogi z kapustą lub uszka

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Mięso dokładnie umyć, oczyścić.
  • Do garnka wlać wodę, wrzucić mięso, posolić.
  • W międzyczasie część buraków kroimy na plastry, a część ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • Wywar oczyścić z szumowin i wrzucić 2 kostki kulinarne.
  • Wrzucić buraki i gotować do miękkości, kiedy będą już gotowe posiekać natkę pietruszki i wsypać do gara, wymieszać.
  • Doprawić maggi, posolić i popieprzyć, wsypać zioła.
  • I gotowe;))
  • Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy