Barszcz ukraiński

Przygotowanie: 5 min Gotowanie: 25 min Porcja: 140 kcal

Dodany przez:

Barszcz ukraiński

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
140 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 4.2 z 5 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • opakowanie mrożonki barszcz ukraiński
  • 20 dag fasoli białej z puszki
  • 150 ml kwasu buraczanego
  • łyżka śmietany
  • liść laurowy
  • ząbek czosnku
  • cukier
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Mieszankę warzywną zalać 1 i 1/2 l wrzątku, włożyć liść laurowy, gotować 20 minut.
  2. Czosnek obrać, posiekać, rozetrzeć ze szczyptą soli. Dodać do barszczu razem z kwasem buraczanym i osączoną z zalewy fasolą, gotować 5 minut. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Ozdobić kleksem śmietany.
zupa fasola biała zupy barszcz ukraiński
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze