Barszcz biały z pulpetami z białej kiełbasy:

Trochę inny biały barszcz.

Dodany przez:

Barszcz biały z pulpetami z białej kiełbasy:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
45 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 2 białe kiełbasy- surowe
  • 3 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • ½ pietruszki
  • 1/8 selera
  • 1 torebka barszczu białego Knorra
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • 3 łyżki kaszki manny błyskawicznej
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Przygotowanie

  1. Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchew w pól plasterki. Seler i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Włożyć wszystko do garnka , zalać 1 litrem wody i gotować 20 minut. Z kiełbasek zdjąć skórki , mięso wymieszać z kaszką manną i majerankiem . Uformować 25-30 kuleczek. Wrzucać na wrzący wywar. Gotować znów 20 minut. Barszcz biały rozrobić z ½ szklanki zimnej wody w wlać do zupy. Gotować na małym gazie 10 minut .Wlać śmietankę . Podawać posypany natkę pietruszki .
Wielkanoc obiad zupa zupy pulpety biała kiełbasa barszcz biały
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy