Barszcz biały z pulpetami z białej kiełbasy:

Trochę inny biały barszcz.

Zupybarszcz białydania mięsnepulpety

Czas przygotowania:
45 min.
Ocena:

(średnia 4.55 z 196 głosów)

Składniki:

  • 2 białe kiełbasy- surowe
  • 3 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • ½ pietruszki
  • 1/8 selera
  • 1 torebka barszczu białego Knorra
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • 3 łyżki kaszki manny błyskawicznej
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchew w pól plasterki. Seler i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Włożyć wszystko do garnka , zalać 1 litrem wody i gotować 20 minut. Z kiełbasek zdjąć skórki , mięso wymieszać z kaszką manną i majerankiem . Uformować 25-30 kuleczek. Wrzucać na wrzący wywar. Gotować znów 20 minut. Barszcz biały rozrobić z ½ szklanki zimnej wody w wlać do zupy. Gotować na małym gazie 10 minut .Wlać śmietankę . Podawać posypany natkę pietruszki .

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy