Barszcz biały z fasolą :

Kiedyś wspominano mi o takie wersji barszczu. Spróbowałam. Jest pyszny. Polecam.

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 litr wody
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/8 selera
  • ¼ pora
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 4 ziemniaki ( średniej wielkości )
  • 2 białe kiełbasy ( lub 4 cienkie białe )
  • 4 plasterki wędzonego boczku lub żeberek
  • 1 torebka Barszczu białego Knorra
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • 1 szklanka ugotowanej fasoli ziarnistej ( ja użyłam fasolki z puszki – w sosie własnym )
  • majeranek
  • pieprz mielony
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki.

Przygotowanie

  1. Do garnka włożyć wędzony boczek, pokrojone ziemniaki, marchew , pietruszkę , seler , por, liście laurowe, ziele angielskie .Gotować 1 godzinę .Dołożyć fasolę , białą kiełbasę .Zmniejszyć gaz i gotować 30 minut. Na patelni na oleju usmażyć pokrojoną w piórka cebulę i dodać do garnka . Barszcz biały Knorra rozrobić w zimnej wodzie i wlać do zupy . Gotować 10 minut. Doprawić majerankiem , pieprzem , śmietanką . Podawać posypaną zieloną pietruszką .
Wielkanoc obiad zupa fasola barszcz biały
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze