Barszcz biały

Tradycyjny barszczyk z jajkiem i kiełbasą podaję jako samodzielne danie obiadowe

barszczdania mięsne

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 164 głosów)

Składniki:

  • Biała kiełbasa w ilości po jednej sztuce na osobę lub dobra kiełbasa wiejska
  • jajka ugotowane na twardo
  • kość ze schabu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • pół pora
  • kawałek selera
  • majeranek
  • pieprz
  • vegeta
  • 3 suszone grzybki
  • butelka zakwasu na barszcz
  • kwaśna śmietana
  • łyżka chrzanu tartego lub ze słoika
  • łyżka żurku w proszku

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Warzywa ugotować z kością i kiełbasą
  • Dodać przyprawy
  • Dolać barszcz z butelki , w proszku, chrzan i zagotować.
  • Wlać śmietanę podawać z ziemniakami

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy