Barszcz biały

Tradycyjny barszczyk z jajkiem i kiełbasą podaję jako samodzielne danie obiadowe

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4.25 z 4 głosów)

Składniki

  • Biała kiełbasa w ilości po jednej sztuce na osobę lub dobra kiełbasa wiejska
  • jajka ugotowane na twardo
  • kość ze schabu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • pół pora
  • kawałek selera
  • majeranek
  • pieprz
  • vegeta
  • 3 suszone grzybki
  • butelka zakwasu na barszcz
  • kwaśna śmietana
  • łyżka chrzanu tartego lub ze słoika
  • łyżka żurku w proszku

Przygotowanie

  1. Warzywa ugotować z kością i kiełbasą
  2. Dodać przyprawy
  3. Dolać barszcz z butelki , w proszku, chrzan i zagotować.
  4. Wlać śmietanę podawać z ziemniakami
obiad barszcz biała kiełbasa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy