BARANEK WIELKANOCNY

Wielkanocnego baranka robi się raz w roku i polecam tą zabawę szczególnie dzieciom-radość nieopisana

Dodany przez:

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
1 sztuk
Ocena:

(średnia 4.89 z 37 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 0,5 kg. masło,
  • 25 dag. mleko w proszku,
  • 25 dag. cukier puder,
  • 1 sztuka olejek waniliowy,
  • cukier puder-do posypania baranka,
  • kakao słodkie-do posypania.

Przygotowanie

  1. Wszystkie w/w składniki wymieszać i ugnieść w jednolitą masę i na końcu dodać parę kropli olejku waniliowego.
  2. Ulepić wielkanocnego baranka z chorągiewką, np. na wykałaczce.
  3. Cienkim patyczkiem na nim wykonać baranie loczki, a oczy zrobić z goździków.
  4. Gotowego baranka posypać cukrem pudrem lub kakao.
Wielkanoc deser wegetariańska dla dzieci kakao Święta masło baranek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy