Bananowe naleśniki

Naleśnikowa pyszność nie tylko dla dzieci!

budynieNaleśniki

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 168 głosów)

Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 szklanki mleka
  • 1 cukier waniliowy
  • 2,5-3 szklanki mąki
  • 4 banany
  • budyń bananowy
  • 1/2 l mleka
  • 2 łyżki cukru
  • czekolada deserowa

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Jajka utrzeć z cukrem na puch, dodać mleko i dalej miksować. Delikatnie wsypać mąkę i dodać 1 banana startego na tarce. Ostrożnie, ale dokładnie wymieszać. Naleśniki smażyć z obu stron.
  • Przygotować budyń wg zaleceń producenta. Do gotowego budyniu dodać pokrojone w plasterki 2 banany, wymieszać. Takim kremem smarować naleśniki, a następnie składać je lub zwijać.
  • Czekoladę rozpuścić i oblać gotowe danie. Ozdobić pokrojonym bananem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy