Bakłażany z papryką

Ocena:

4.41 (165)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Szybki warzywny gulasz

Składniki:

  • bakłażan
  • 2 papryki czerwone
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • bazylia
  • tymianek
  • oregano
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Bakłażany z papryką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Bakłażana kroimy na grube plastry, posypujemy solą i odstawiamy na 30 minut. Odsączamy bakłażany na ręczniku papierowym, kroimy w kostkę i smażymy na oliwie 20 minut. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, cebulę, czosnek i przyprawy. Dusimy pod przykryciem do miękkości.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne