Bakłażan faszerowany mięsem mielonym i warzywami
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym i warzywami - Przepis na Bakłażan faszerowany mięsem mielonym i warzywamiZapiekany z żółtym serem z sosem czosnkowo-ziołowym.POLECAM,

Dania głównedania mięsne
- Czas przygotowania:
- 60 min.
- Dla ilu osób:
- dla 6 osób
Ocena:
(średnia 4.51 z 167 głosów)
Składniki:
- 6 dużych bakłażanów
- 600g. mięsa mielonego wp.
- 200g. marchewki
- 200g. pietruszki korzeń
- 400g. białej kapusty
- 100g. selera
- 1 średnia cebula
- 100g. bułki tartej
- 1 jajo kurze
- 150ml. śmietanki 18%
- 100ml. wody
- 100g. masła
- 100g. żółtego sera
- sól,pieprz ziołowa
- sos:
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka surowego masła
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki,koperku,bazylii,oregano
- 150ml śmietanki 30%
- sól,pieprz ziołowa
Kuchnia:
Kroki wykonania:
- Bakłażany kroimy wzdłuż na pół.Za pomocą ostrego nożyka drążymy środki.Miąższ drobno kroimy.Bakłażany delikatnie solimy,pieprzymy,wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160`C na ok.15minut.W między czasie warzywa obieramy,trzemy na tarce o średnich oczkach.Kapustę drobniutko szatkujemy .Cebulę drobno kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło,wrzucamy cebulę,lekko podsmażamy,dodajemy resztę warzyw zalewamy wodą,śmietanką. Warzywa dusimy do miękkości na małym ogniu,studzimy.Bakłażany wyjmujemy z piekarnika.Warzywa mieszamy z mięsem ,wbijamy jajko,wsypujemy bułkę tartą ,doprawiamy do smaku,dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.Bakłażany faszerujemy. Posypujemy startym serem,wkładamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut. W między czasie do rondelka wlewamy śmietankę dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,gotujemy na małym ogniu 20minut aż śmietana lekko się zredukuje,dodajemy świeże zioła,masło,doprawiamy do smaku.Bakłażany porcjujemy na talerze polewamy sosem,posypujemy posiekaną natką pietruszki.SMACZNEGO.
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
50 min.

Potrawę tę wymyśliłam sama z połączenia różnych przepisów:)
Makaron z mięsem mielonym i warzywami
Poziom trudności:
Łatwy
Czas przygotowania:
60 min.

Kabaczek faszerowany mięsem to przepyszne danie dla wszystkich znudzonych tradycyjnymi obiadami. Kabaczek z piekarnika może być przygotowany na ostro i na sposób łagodny. Wszystko zależy od użytych dodatków. Oto przepis na kabaczek faszerowany mięsem i serem żółtym.
Kabaczek faszerowany mięsem
Czas przygotowania:
90 min.

Pieczony kurczak z farszem z mięsa i pieczarek . Dzieci wolą farsz od kurczaka .
Kurczak faszerowany mięsem :
Czas przygotowania:
30 min.

Makaron sos pomidorowy i mieso mielone w nieco innej formie obiadu
Makaron Razowy Faszerowany Mięsem mielonym
Czas przygotowania:
30 min.

Przygotowanie: 30 minut
Zapiekanie: 10 minut
Porcja: 640 kcal
Pizza z mięsem mielonym
Czas przygotowania:
20 min.

Doskonały jako danie obiadowe lub przekąska.
Kabaczek faszerowany mięsem i pieczarkami
Czas przygotowania:
45 min.

Prosty i oryginalnie wyglądający przepis na pieczarki z farszem.
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
Czas przygotowania:
40 min.

Pyszna, kremowa zupa z pora z dodatkiem serka śmietankowego i mielonego mięsa
Zupa z pora z serkiem i mięsem mielonym
Czas przygotowania:
60 min.

Najbardziej znane pyzy, a przeze mnie najlepiej lubiane :)
Tradycyjne pyzy z mięsem mielonym
Czas przygotowania:
45 min.

Przepis na zapiekankę z mielonym mięsem