Bajka

Lekkie, przepyszne i bardzo świąteczne.

dodany przez: KaroOolcia

Ciasta biszkopt

Czas przygotowania:
30min.
Ocena:

(średnia 4.25 z 220 głosów)


Składniki:

  • Upiec jasny biszkopt.
  • Konfitura wiśniowa: 2 słoiczki konfitury wiśniowej z kawałkami owoców ( po 240 g), 1 łyżka soku z cytryny, 4 łyżeczki żelatyny.
  • kilkanaście biszkoptów "kocie języczki"
  • masa do karpatki
  • 330 ml śmietany
  • 2 łyżki żelatyny
  • 2 łyżki cukru pudru
  • płatki migdałów do dekoracji

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Upiec jasny biszkopt i ostudzić.
  • Konfitury podgrzać (nie dopuścić do wrzenia). Odlać nieco ciepłego płynu i rozpuścić w nim żelatynę. Mieszankę wlać do konfitury i bardzo dobrze wymieszać. Wystudzić.
  • Na biszkopt wyłożyć konfiturę wiśniową. Równo rozsmarować.
  • Masę karpatkową rozprowadzić na konfiturze. Następnie ściśle układać biszkopty.
  • Śmietanę ubić, dodać cukier puder, potem rozpuścić żelatynę w 2 łyżeczkach wrzątku - ostudzić, dodać ją do ubitej śmietany.
  • Masę śmietanową wyłożyć na biszkopty. Wierzch posypać migdałami. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy