Bagietkowe zapiekanki

Ocena:

4.48 (153)

  • 30 min.
  • dla 6 osób
Kolorowe zapiekanki na kolację.

Składniki:

  • 3/4 bagietki
  • masło do smarowania
  • 2 pieczarki
  • 10-15 dag kiełbasy cienkiej
  • 1/2 papryki czarwonej
  • 4 małe ogórki konserwowe
  • 15 dag sera żółtego
  • przyprawa do pizzy

Bagietkowe zapiekanki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Bagietkę pokroić na kromki 1,5-2 cm. Każdą kromkę posmarować masłem. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ułożyć na kromkach. Z kiełbaski zerwać skórkę i pokroić na cieniutkie plasterki. Ułożyć na pieczarkach. Paprykę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a ogórka pokroić w plasterki. Ułożyć na kromkach. Potem posypać tartym serem i przyprawą do pizzy. Zapiekać w piekarniku aż ser się rozpuści.

Porady

Zobacz też: najlepsze zapiekanki z bagietki - proste przepisy

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne