Bagietka zapiekana z masłem czosnkowym :

Doskonała przekąska .Można podawać samą lub jako dodatek do różnych dań.

dodany przez: Babciagramolka babciagramolka

pieczywo bagietka przekąski

Czas przygotowania:
10min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 211 głosów)

Składniki:

  • 1 wąska bagietka ( taka długości ok. 30 cm )
  • 7-8 łyżeczek masła
  • 1 mini kostka czosnkowa Knorra ( lub roztarty z solą ząbek czosnku )

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Bagietka zapiekana z masłem czosnkowym : - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Masło utrzeć z rozkruszoną mini kostką czosnkową lub utartym czosnkiem .Bagietkę naciąć na ukos w 7-8 miejscach tak by nie przeciąć bułki do końca .W każde nacięcie włożyć łyżeczkę masła czosnkowego . Docisnąć do siebie kawałki bułki by się skleiły. Zapiekać w gorącym piekarniku ok. 5 minut ( trzeba pilnować aż masło się roztopi i wsiąknie w bagietkę a wierzch się lekko zarumieni i zrobi chrupiący
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy

Główne składniki: