BABKA "Łatwa"

Babka bardzo łatwa w przygotowaniu, jest wyborna zwłaszcza do kawy.

dodany przez: nena17

Ciasta babki Desery

Czas przygotowania:
60min.
Ocena:

(średnia 4.47 z 198 głosów)


Składniki:

  • 5 jaj
  • 1/2 szklanki maki pszennej
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • kostka margaryny
  • szklanka cukru
  • olejek do smaku ( np. cytrynowy, rumowy)
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • Lukier / posypka do dekoracji

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Jaja ubić z cukrem do białości, dodać dwie mąki połaczone z proszkiem, wymieszać, po czym powoli wlewać roztopioną margarynę. Na końcu dodać olejek. Wlać do wysmarowanej formy i piec w średnio nagrzanym piekarniku 40-50 min. Na końcu ozdobić lukrem lub posypką.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy