Babka kefirowa

Ocena:

4.43 (180)

  • 60 min.
Smakuje jak by była z serem. Warto spróbować

Składniki:

  • 1 szkl mąki pszennej
  • 1 szkl mąki ziemniaczanej
  • 1 szkl kefiru
  • 0,5 szkl oleju
  • 3/4 szkl cukru
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 kisiel ( dowolny smak, ja użyłam poziomkowy )

Babka kefirowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.
  • Wszystkie składniki ( oprócz kisielu ) wrzucić do miski. Dokładnie wymieszać mikserem. Ciasto podzielić na 3 części.
  • 2.
  • Do drugiej miseczki odłożyć 1/3 ciasta. Dodać kisiel (proszek) i dokładnie wymieszać.
  • 3.
  • Do foremki od babki dać jedną cześć jasnego ciasta, na to ciasto z kisielem i na to jasne ciasto.
  • 4.
  • Piec 40 minut w 160 st C
  • 5.
  • Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne