Babka budyniowa ze śmietaną

Babka nie wymaga zbyt wiele zachodu, jest puszysta, miękka i dosłownie rozpływa się w ustach;)

babkiDesery

Czas przygotowania:
70 min.
Ocena:

(średnia 4.42 z 201 głosów)

Składniki:

  • 5 jajek,
  • szkl. śmietany 30%,
  • szkl. mąki,
  • 3 budynie waniliowe bez cukru (każdy po 40g),
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 i 1/3 szkl. cukru.

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać na przemian budyń z mąką zmieszaną z proszkiem, dolewając śmietankę. Na koniec dodać ubite białka. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec 45 min w temp. 175st.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy