Babeczki z nadzieniem budyniowym

Babeczki smakują wyśmienicie,polecam.

Deseryciastkababeczkimuffinkibudynie

Czas przygotowania:
60 min.
Ocena:

(średnia 4.46 z 195 głosów)

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki(poj. szklanki 200 gram)
  • 1/2 kostki margaryny(125 gram)
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 żółtka
  • szczypta soli
  • 2 łyżki cukru(płaskie)
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
  • Masa budyniowa:
  • 1/2 litra
  • mleka
  • 1 budyń śmietankowy z cukrem
  • 1/2 budyń waniliowy z cukrem
  • cukier puder wymieszany z wanilią do posypania
  • masło do wysmarowania foremek

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Z podanych składników zagnieść ciasto,stolnicę podsypać cieniutko mąką.
  • Rozwałkować z połowy ciasta cienki placek,wycinać foremką do babeczek kółeczka. Foremki wysmarować lekko rozpuszczonym masłem(używając pędzelka)wykładać cienko foremki,urywając po kawałku ciasta. Ugotować budyń,przestudzić,nadziewać szprycą do tortu babeczki,przykryć kółeczkami z ciasta,dociskając brzegi. Piec w 180 st C około 20 min, aż babeczki upieką się na złoty kolor.Posypać cukrem pudrem wymieszanym z wanilią.
  • Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy