Babeczki z bitą śmietaną

Ocena:

4.52 (205)

  • 60 min.
Polecam !

Składniki:

  • 125g margaryny
  • 3 szkl. cukru
  • 2 jajka
  • 1,5 szkl. mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 szkl. mleka
  • orzechy
  • bita śmietana - do dekoracji

Babeczki z bitą śmietaną - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do miski wsypać cukier, mąkę i proszek. Dodać jajka, mleko i rozpuszczoną, ostudzoną margarynę. Wymieszać łyżką lub mikserem na gładką masę. Na koniec dodać bakalie, kropleki czekoladowe. Do papilotek nakładamy ciasto, papilotki wkładamy do specjalnej formy na muffinki. Pieczemy w 170 stopniach C przez 20-25 minut. Babeczki udekoraować bitą śmietaną. Schłodzić.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne