Szybki prosty łatwy przepis który można wykorzystać o każdej porze dnia i na każdą okazję.
Składniki:
500g twarogu sernikowego
3 jajka
pół szklanki cukru
pół kostki margaryny Kasi
pół torebeczki cukru wanilinowego
opcjonalnie: pół opakowania budyniu cytrynowego
Serowe babeczki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Margarynę rozpuszczamy by lepiej ją było rozmieszać. Twaróg wykładamy do miski i dolewamy margarynę. Wybijamy jajka, dodajemy cukier wanilinowy i ucieramy dokładnie. Do utartej masy możemy stopniowo dodać budyń cytrynowy i jeszcze chwilę ucierać by się ładnie połączył z resztą
Przygotowany ser wylewamy do nasmarowanych margaryną i wysypanych np. bułka tartą czy wiórkami kokosowymi foremek na babeczki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni do zarumienienia się.