Babeczki z masą orzechową

Ocena:

4.46 (158)

  • dla 6 osób

Na świątecznym stole oprócz tradycyjnych potraw i wypieków, nie może zabraknąć również słodkich deserów.

Składniki:

  • 1 banan
  • 250g mąki owsianej lub kukurydzianej 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
  • Bezglutenowa masa orzechowa z kawałkami orzeszków
  • Orzeszki ziemne

Babeczki z masą orzechową - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Banana rozgniatamy lub blendujemy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i jajko. Wszystko mieszamy.
  • Gotowe ciasto przekładamy do foremek i pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia sprawdzamy ciasto wykałaczką – gdy patyczek będzie suchy, należy wyjąć babeczki z piekarnika.
  • Na ostudzone babeczki nakładamy masę orzechową z kawałkami orzeszków HELIO i posypujemy orzeszkami ziemnymi.

Porady

Zobacz też: nie tylko babeczki pastels de nata - portugalskie słodycze, których trzeba spróbować!

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne