Babeczka z wisienką

Ocena:

4.46 (140)

  • 15 min.
Przygotowanie: 15 minut
Oczekiwanie: 30 minut
Pieczenie: 12- 15 minut
Sztuka: 290 kcal

Składniki:

  • 2 szklanki (34 dag) mąki
  • 20 dag masła
  • 1/2 szklanki (10 dag) cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 2 szklanki mleka
  • Budyń Śmietankowy WINIARY
  • 12 wisienek maraskino
  • szczypta soli
  • tłuszcz do foremek

Babeczka z wisienką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ■ Mąkę przesiać, dodać sól, masło, cukier, wbić żółtka i szybko zagnieść ciasto. Owinąć folią i wstawić na 30 min do lodówki.
  • ■ Budyń przygotować według instrukcji na opakowaniu, ostudzić.
  • ■ Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 3–4 mm, wylepić natłuszczone foremki. Ciasto nakłuć widelcem, wypełnić budyniem, włożyć wisienkę i przykryć płatkiem ciasta. Piec 12–15 minut w temp. 200°C.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne