Baba śmietanowo-serowa
Baba śmietanowo-serowa - Przepis na Baba śmietanowo-serowaBabę śmietanową można obsypać wiórkami kokosowymi
Składniki:
- śmietana -1 litr 18%
- żelatyna -1,5 łyżki
- cukier puder -0,5 szkl
- galaretka z czarnej porzeczki -0,5 opak
- biszkopty okrągłe-4 szt
- biały ser-250 g
Rodzaj diety:
Sposób przygotowania:
Kroki wykonania:
- Śmietanę podgrzać z cukrem i żelatyną,aby cukier i żelatyna się rozpuściły. Ostudzoną śmietanę ubić mikserem.
- Ser przekręcić przez maszynkę 2 razy,dodać do śmietany,zmiksować.
- Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki gotowanej wody,dobrze rozmieszać,odstawić do lekkiego stężenia. Wylać galaretkę na dno formy,odstawić do lodówki do stężenia. Następnie wylać połowę masy serowo-śmietanowej , powkładać przekrojone na połowę biszkopty,zalać resztą śmietany,odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przed wyjęciem babki z formy, zanurzyć formę w ciepłej wodzie,wyjąć na talerz.
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
30 min.

super baba gotowana na Wielkanoc
Baba gotowana
Czas przygotowania:
25 min.

Przepisy na Wielkanoc - wielkanocna baba.
Przygotowanie: 25 minut
Oczekiwanie: 1 godz. 30 minut
Pieczenie: 50 minut
Porcja: 405 kcal
Składniki na 12 porcji
Baba parzona
Czas przygotowania:
120 min.

Tradycyjna babka wielkanocna z dodatkiem szafranu - ma piękny kolor i jest delikatna w smaku.
Baba staropolska
Czas przygotowania:
60 min.

Przepisy na Wielkanoc - szafranowa baba.
Przygotowanie: 1 godzina
Pieczenie: 1 godzina
Porcja: 380 kcal
Szafranowa baba
Czas przygotowania:
80 min.

Przepisy wielkanocne - baba parzona
Baba parzona
Czas przygotowania:
120 min.

Baba ziemniaczana jest bardzo smaczna często ją piekę:)
Baba ziemniaczana
Czas przygotowania:
50 min.

Obowiązkowa na honorowym miejscu stołu.
Drożdżowa baba
Czas przygotowania:
60 min.

Wielkanocna baba cytrynowo kakaowa. Pieczona w silikonowej formie.