KP Dieta ze smakiem - okładka

Armeriter, czyli śląskie tosty

Ocena:

4.52 (181)

  • 10 min.
  • dla 2 osób
Te tosty nieco przypominają francuskie, ale możemy zrobić je w wersji wegańskiej. Najlepiej użyć lekko już sczerstwiałego pieczywa.

Składniki:

  • grahamka lub bułka pełnoziarnista
  • 150 ml mleka kokosowego
  • skórka starta z cytryny
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki cukru kokosowego
  • 36 dag jogurtu naturalnego
  • świeże owoce sezonowe i/lub bakalie

Armeriter, czyli śląskie tosty - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Bułkę kroimy na kromki lub przecinamy na pół. Namaczamy w mleku kokosowym wymieszanym ze skórką startą z cytryny. Na patelni roztapiamy olej kokosowy i obsmażamy na nim pieczywo po 4 min z każdej strony. Bułki wykładamy na talerz, każdą posypujemy cukrem kokosowym, dekorujemy jogurtem i owocami.
  • Przepis pochodzi z książki Kingi Paruzel "Dieta ze smakiem"
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne