Armeriter, czyli śląskie tosty

Te tosty nieco przypominają francuskie, ale możemy zrobić je w wersji wegańskiej. Najlepiej użyć lekko już sczerstwiałego pieczywa.

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • grahamka lub bułka pełnoziarnista
  • 150 ml mleka kokosowego
  • skórka starta z cytryny
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki cukru kokosowego
  • 36 dag jogurtu naturalnego
  • świeże owoce sezonowe i/lub bakalie

Przygotowanie

  1. Bułkę kroimy na kromki lub przecinamy na pół. Namaczamy w mleku kokosowym wymieszanym ze skórką startą z cytryny. Na patelni roztapiamy olej kokosowy i obsmażamy na nim pieczywo po 4 min z każdej strony. Bułki wykładamy na talerz, każdą posypujemy cukrem kokosowym, dekorujemy jogurtem i owocami.
  2. Przepis pochodzi z książki Kingi Paruzel "Dieta ze smakiem"
Śniadanie tosty armeriter
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze