Kapusta z pomidorami

Ocena:

4.41 (198)

  • 35 min.
  • dla 6 osób
Przygotowanie: 35 minut
Porcja: 230 kcal
Składniki na 4–6 porcji

Składniki:

  • główka kapusty
  • 2–3 marchewki
  • cebula
  • por
  • 4 pomidory
  • 2 łyżki oleju
  • 2–3 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Kapusta z pomidorami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kapustę poszatkować. Marchewki umyć, obrać, pociąć w cienkie talarki. Cebulę i por obrać, oczyścić, drobno pokroić. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę. W dużym rondlu lub garnku rozgrzać olej razem z masłem, wrzucić marchewkę, smażyć kilka minut.
  • Dodać cebulę i por, smażyć razem. Po około 4–5 minutach dorzucić poszatkowaną kapustę, wymieszać, podlać wodą, dodać pomidory, doprawić solą i pieprzem. Dusić razem pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne