Przygotowanie: 35 minut
Porcja: 230 kcal
Składniki na 4–6 porcji
Składniki:
główka kapusty
2–3 marchewki
cebula
por
4 pomidory
2 łyżki oleju
2–3 łyżki masła
sól
pieprz
Kapusta z pomidorami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Kapustę poszatkować. Marchewki umyć, obrać, pociąć w cienkie talarki. Cebulę i por obrać, oczyścić, drobno pokroić. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę. W dużym rondlu lub garnku rozgrzać olej razem z masłem, wrzucić marchewkę, smażyć kilka minut.
Dodać cebulę i por, smażyć razem. Po około 4–5 minutach dorzucić poszatkowaną kapustę, wymieszać, podlać wodą, dodać pomidory, doprawić solą i pieprzem. Dusić razem pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!