biszkopt_z_ananasem

Biszkopt z ananasem

Ocena:

4.44 (163)

  • 60 min.

Ciasta z owocami kto ich nie kocha.

Składniki:

  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 20 dag cukru
  • 20 dag mąki
  • 1 łyżka octu
  • 4 łyżki wody przegotowanej zimnej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • Sok z dużej puszki ananasów 565 g
  • 1 łyżka mąki tortowej
  • 1 łyżka cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 4 żółtka
  • Beza:
  • 4 białka
  • 20 dag cukru
  • 20 dag wiórek kokosowych

Biszkopt z ananasem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Biszkopt:
  • Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do uzyskania
  • kremowej konsystencji. Dodać żółtka, wodę wymieszaną z octem. Na
  • koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie
  • połączyć.
  • Temperatura piekarnika : 180 stopni
  • Czas pieczenia: 20-30minut
  • Masa:
  • Sok z dużej puszki ananasów uzupełnić wodą do jednej szklanki i na tym
  • ugotować budyń dodając jedną łyżkę mąki i jedną łyżkę cukru. 1
  • kostkę margaryny utrzeć z 4 żółtkami dodawać stopniowo ugotowany
  • budyń. Do utartej masy dodać pokrojone w kostkę (odsączone ananasy).
  • Beza:
  • Białka ubić z cukrem, dodać wiórki i upiec na złoty kolor w temp. 180
  • stopni piec na papierze do pieczenia i ostudzoną beze położyć na masę.
  • Biszkopt+Masa+Beza

Porady

Zobacz też: biszkopt z bezą 

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne