Ananas w sznycelkowej roladce

Smaczne połączenie mięska z ananasem.

dania mięsne

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 175 głosów)

Składniki:

  • sznycel wieprzowy 5 plastrów
  • ananas z puszki 5 plastrów
  • ser żółty 3-4plastry
  • sól
  • pieprz
  • tarta bułka
  • jajka
  • olej

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ananasa osączyć i każdy plaster przekroić na połowę. Ser pokroić na słupki. Mięso rozbić i oprószyć solą i pieprzem.Na mięsie układać po dwie połowki ananasa jedna na drugiej i po kilka słupków sera. Zwinąć w roladkę. Roladki panierować w jajku i bułce. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy