Ananas w sznycelkowej roladce

Smaczne połączenie mięska z ananasem.

Dodany przez:

Ananas w sznycelkowej roladce

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • sznycel wieprzowy 5 plastrów
  • ananas z puszki 5 plastrów
  • ser żółty 3-4plastry
  • sól
  • pieprz
  • tarta bułka
  • jajka
  • olej

Przygotowanie

  1. Ananasa osączyć i każdy plaster przekroić na połowę. Ser pokroić na słupki. Mięso rozbić i oprószyć solą i pieprzem.Na mięsie układać po dwie połowki ananasa jedna na drugiej i po kilka słupków sera. Zwinąć w roladkę. Roladki panierować w jajku i bułce. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
mięso obiad ananas żółty ser sznycel wieprzowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze