Kaszanka

Kaszanka

Kaszanka

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.51 z 173 głosów)

Składniki:

  • Składniki:
  • 1 pętko kaszanki,
  • 1 cebula,
  • 1/2 jabłka,
  • 1 łyżka masła,
  • pieprz i sól.

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Wykonanie:
  • Cebulę oraz jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę. Kaszankę, także obraną ze skórki, kroimy w plastry.
  • Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy cebulę z jabłkiem i dusimy przez 2 minuty. Kiedy składniki będą miękkie, dokładamy kaszankę. Smażymy razem przez około10 minut, na średnim ogniu. Kiedy kaszanka już się „rozpadnie”, doprawiamy ją do smaku pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy, po czym zwiększamy płomień pod patelnią. Smażymy jeszcze 1-2 minuty, aby potrawa apetycznie się „przypiekła”.
  • Podajemy z chlebem, musztardą i ogórkiem konserwowym.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy