Pstrąg z migdałami

Przygotowanie: 25 minut Porcja: 210 kcal

ryba

Czas przygotowania:
25 min.
Kalorie:
210 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 186 głosów)

Składniki:

  • 4 sprawione pstrągi
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • sok z 1 cytryny
  • sól, pieprz

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Pstrągi opłukać, osuszyć, oprószyć z obu stron solą, pieprzem i skropić sokiem wyciśniętym z cytryny.
  • Masło i olej rozgrzać na patelni, włożyć pstrągi, smażyć na rumiano, około 7 minut z każdej strony.
  • Płatki migdałowe wrzucić na suchą, rozgrzaną patelnię, chwilę rumienić.
  • Pstrągi rozłożyć na talerze, posypać płatkami migdałowymi. Podawać z ziemniakami, zielonym kalafiorem i papryką.
  • Stock Fodd/Free

Kalorie: 210

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy