Pstrąg z migdałami

Przygotowanie: 25 minut Porcja: 210 kcal

Dodany przez:

Pstrąg z migdałami

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Kalorie:
210 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4 sprawione pstrągi
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • sok z 1 cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Pstrągi opłukać, osuszyć, oprószyć z obu stron solą, pieprzem i skropić sokiem wyciśniętym z cytryny.
  2. Masło i olej rozgrzać na patelni, włożyć pstrągi, smażyć na rumiano, około 7 minut z każdej strony.
  3. Płatki migdałowe wrzucić na suchą, rozgrzaną patelnię, chwilę rumienić.
  4. Pstrągi rozłożyć na talerze, posypać płatkami migdałowymi. Podawać z ziemniakami, zielonym kalafiorem i papryką.
  5. Stock Fodd/Free
ryby obiad ryba inne pstrąg migdały dietetyczne
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze