Sielska Kuchnia na jesień to moc sprawdzonych, najlepszych przepisów. Numer 3/2021 kwartalnika Sielska Kuchnia poświęcony jest przepisom na jesień z najlepszymi sezonowymi produktami. W magazynie nie zabrakło inspirujących rozmów, sprawdzonych przepisów na oraz ekskluzywnych dodatków - tym razem to trzecia z 4 rycin do ozdobienia kuchni lub jadalni. Co jeszcze w magazynie? Spis treści poniżej. Magazyn Sielska Kuchnia dostępny w salonach prasowych, kioskach i na www.kultowy.pl z dostawą prosto do domu!
Sielska Kuchnia 3/2021
Marchewka – wytrawnie i na słodko Popularna we wszystkich domach, liderka wśród polskich warzyw, odkrywa swe wykwintne oblicze
Atlas zup polskich Sycące, rozgrzewające klasyki z dużą ilością mięsa
Barwy jesieni na talerzu Buraki, dynie, cebule, ziemniaki, pietruszki i inne wspaniałości kuszą kształtami i kolorami
Miejsca pełne smaku Z wizytą w Nadbużańskim Domu, gdzie wszystko kręci się wokół stołu
Sielscy wytwórcy W Radzimowicach na Dolnym Śląsku odwiedzamy Izę i Marcina, parę grawerów tworzących szklane cuda
Naturalnie smaczne Mieszkanka Warmii i Mazur MasterChef Aleksandra Juszkiewicz tworzy rarytasy ze skarbów natury
Nadmorskie specjały według wyjątkowych przepisów szefa kuchni Bartosza Liska
Dziś na obiad łazanki Ulubione dania z dziecięcych lat
Dobra polska gęsina Wyborne mięso nie tylko od święta
Grzyby – skarby w słoiku Aromatyczne przetwory z darów lasu
Rogale z tradycją Złociste słodkości krok po kroku
Jabłka na pokuszenie Znane i lubiane ciasta i desery
Kolekcja sielskich rycin Stylowe obrazki z warzywnym motywem pięknie ozdobią
Zajęcia praktyczno-techniczne Dekoracje z rajskich jabłuszek i owoców dzikiej róży stworzą przytulny klimat w całym domu
Rokitnik – król witamin Skromny krzew o niebywałych zaletach oczami dziennikarki i miłośniczki zdrowych produktów, Agnieszki Cegielskiej
Magazyn Sielska Kuchnia dostępny w salonach prasowych, kioskach i na www.kultowy.pl z dostawą prosto do domu!
O numerze 3/2021 we wstępniaku redaktor prowadząca magazyn "Sielska Kuchnia", Katarzyna Błońska, pisze:
W jesieni łatwo można się rozkochać. Wystarczy spojrzeć na nią od kulinarnej strony. Ta pora roku oferuje tak wiele, że grzechem byłoby z tego nie czerpać. Doceniajmy wszystko, co wokół nas. Jeśli podczas spaceru uda się zerwać kilka baldachów jarzębiny, spożytkujmy je, przyrządzając konfiturę według przepisu MasterChefa Aleksandry Juszkiewicz (s. 39). Gdy ktoś obdaruje nas winogronami z własnego ogródka, zróbmy z nich sok lub upieczmy makrelę, którą poleca szef kuchni Bartosz Lisek (s. 47). Pachnące jabłka prosto z sadu wykorzystajmy do tradycyjnych ciast i deserów z nutką nowoczesności (s. 84). Jesień jest bardzo różnorodna. Wczesna sprzyja wycieczkom, np. do lasu na grzyby albo do siedlisk, gdzie tak jak w Nadbużańskim Domu (s. 12) królują dobry smak i aromat. Październik to idealny miesiąc na kiszenie kapusty (s. 48), w listopadzie zaś prym wiodą rogale (s. 78) i gęsina (s. 58). W chłodne dni rozgrzewajmy się zupami z dużą ilością warzyw i mięsa (s. 20), a deszczowe wieczory spędzajmy, tworząc nastrojowe dekoracje z darów natury (s. 94). Życzę sielskiej jesieni!