Możesz uczęszczać do niej nie wychodząc z domu - to jeden z wielu plusów zapisania się na kurs wegańskiego pieczenia. Od teraz wasze wypieki będą zawsze udane i pyszne!

Szkoła pieczenia wegańskich słodkości

Szkoła nosi miano Physalis i założyło ją dwóch cukierników - Sabina Hambarava i Alexey Korotkevich. Na stronie szkoły piszą: "Veganism becomes a luxury with Physalis" ("Weganizm staje się luksusem z Physalis"). I rzeczywiście, patrząc na eleganckie, finezyjne wypieki trudno uwierzyć, że są w 100% wegańskie.

Do tego Hambarava i Korotkevitch postanowili całkowicie zrezygnować z dodatku sztucznych barwników czy oleju palmowego. Piękne słodkości mają być zdrowe, wykonane ww 100% z naturalnych składników. Założeniem szkoły jest też dostępność - dla wszystkich, z każdego miejsca na świecie. Oczywiście znacznie ogranicza ją cena kursu. 9-tygodniowy kurs pieczenia kosztuje 1500 euro, można zapisać się na niego na stronie physalisvegan.com.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Banana vegan entremet which is available to learn on our online course "Pastry Evolution". Chocolate brownie Caramelized bananas Caramel white chocolate based mousse with tonka beans Banana white chocolate mirror glaze White chocolate mirror glaze Chocolate decoration Банановый веганский десерт который доступен для изучения на нашем онлайн курсе "Pastry Evolution" Шоколадный брауни Карамелизированые бананы Карамельный мусс на базе белого шоколада с бобами тонка Банановая зеркальная глазурь Зеркальная глазурь на базе белого шоколада Декорации из шоколада #vegancake #vegansofig #veganfood #veganfoodshare #pastrychef #pastry #pastryclass #pastryschool #veganpastry #valrhona #vegandessert #veganuary #desserts #physalis_vegan #mirrorglaze #veganchef #entremet #veganism #whatveganseat #pastry_inspiration #cheflife #healthylifestyle #foodstagram #healthyfood #plantbased #veganbakery #cookingschool #veganpastrychef #веган #зеркальнаяглазурь @valrhonaes @valrhonafrance @valrhonausa @silikomartprofessional

Post udostępniony przez Physalis Vegan (@physalis_vegan)

Za te pieniądze specjaliści nauczą was jak piec ciasta i makaroniki, a nawet w jaki sposób stworzyć "lustrzaną", błyszczącą polewę. Twórcy szkoły chcą udowodnić, że da się stworzyć nowoczesne wypieki bez używania składników odzwierzęcych. Dzięki temu przełamują stereotypy, a wszyscy amatorzy pieczenia, zarówno profesjonaliści, jak i domowi cukiernicy mogą poszerzyć swoją wiedzę i stworzyć desery, które zachwycają.