Zrazy z kurczaka

Ocena:

4.47 (152)

  • 35 min.
  • dla 4 osób
pyszne zrazy

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 4 plasterki żółtego sera
  • 4 plasterki szynki wędzonej
  • 2 ogórki kiszone
  • pieprz
  • sól ziołowa
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej

Zrazy z kurczaka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pierś z kurczaka dzielimy na 4 części, delikatnie rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Kolejno układamy na każdym kawałku szynkę, ser i ogórka. Zwijamy w rulonik i dla pewności spinamy wykałaczką. Obtaczamy w jaju, w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony po 2-3 min. Możemy podać razem z ryżem i sałatką.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne