Zapiekanka z makaronu z zupek chińskich - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
1.Zrób zupki chińskie wg przepisu na opakowaniu(nie gnieć makaronu,pozostaw go w całości!)Odstaw dopoki makaron nie zrobi się miękki
2.SoS:obierz i pokrój cebulę w średnią kostkę.Zeszklij na oleju.Dodaj pokrojoną w kostkę szynkę.Chwilę smaż.Dodaj przecier pomidorowy.Jeśli sos jest zbyt gęsty dodaj trochę wody.Zagotuj.Dodaj zioła,Vegetę i pieprz.
3.Ser zetrzyj na tarce z grubymi oczkami.
4.Odcedź makaron.Przełóż go do żaroodpornego naczynia.Polej sosem i posyp żółtym serem.Ser posyp ziołami(ilość wg uznania).
5.Wstaw do nagrzanego piekarnika otemp200*C.Pieczdopóki sersięnie rozpuści.