Tort myszka minnie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
1.Biszkopt:białka ubić na sztywną pianę,stopniowo dodać żółtka i cukier.Następnie wsypać przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia,delikatnie wymieszać.Przelać do tortownicy o śr.28cm.Piec ok.50-60minut.
2.Żelatynę rozpuścić w szklance wody.Śmietanę ubić na sztywno z cukrami,dodać przestudzoną żelatyne,wymieszać.Połączyć z dżemem.
3.Zimny biszkopt przekroić na 3 krążki i wykroić kształt głowy myszki.Nasączyć i przełożyć masą.
4.750 ml śmietany ubić z cukrami i fixami.Posmarować boki i wierzch tort.Boki posypać wiórkami kokosowymi.Resztę kremu podzielić na trzy części.Jedną wymieszać z kakao,drugą z barwnikiem a ostatnią zostawić białą.Na wierzch wyciskać rozetki kremu tworząc twarz.Obrysować kontury i brwi.