Fot. Artur Rogalski, Stylizacja: Anna Borowska
4.49 (188)
Tort kanapkowy z pastami warzywnymi to kolejny pomysł na urozmaicenie świątecznego śniadania. Pasty warzywne zachwycą wyglądem. Tort kanapkowy to idealna propozycja na rodzinne spotkania.
czerstwy chleb 1 szt.
bulion warzywny 125 ml
awokado 1 szt.
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 15 ml
sól 9 g
pieprz 9 g
kiełki rzodkiewki 30 g
majonez 30 g
ogórek 0.5 szt.
rzodkiewka 5 szt.
szczypiorek 0.5 pęczka
serek śmietankowy 100 g
papryka 1 szt.
makrela wędzona 100 g
suszone pomidory 3 szt.
olej 45 ml
papryka w proszku 3 g
Bochenek przecinamy wzdłuż na 4 pajdy. Rozkładamy na folii spożywczej, nasączamy i odkładamy do schłodzenia. Składniki na poszczególne pasty (z awokado, ogórkowa z serkiem i rzodkiewkami, paprykowa z makrelą), dokładnie mieszamy lub miksujemy. Przygotowane pajdy chleba przekładamy pastami, składamy, dociskamy, smarujemy z boków i góry serkiem kremowym, dekorujemy kawałkami papryki, szczypiorkiem, roszponką i kiełkami.
Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 4/2018.
Porady
Zobacz także: tort kanapkowy z wędzoną szynką