Tort kanapkowy z pastami warzywnymi

Ocena:

4.49 (188)

  • 45 min.
  • dla 8 osób
  • łatwy

Tort kanapkowy z pastami warzywnymi to kolejny pomysł na urozmaicenie świątecznego śniadania. Pasty warzywne zachwycą wyglądem. Tort kanapkowy to idealna propozycja na rodzinne spotkania.

Składniki:

  • czerstwy chleb  1 szt.

  • bulion warzywny  125 ml

  • awokado  1 szt.

  • czosnek  1 ząbek

  • sok z cytryny  15 ml

  • sól  9 g

  • pieprz  9 g

  • kiełki rzodkiewki  30 g

  • majonez  30 g

  • ogórek  0.5 szt.

  • rzodkiewka  5 szt.

  • szczypiorek  0.5 pęczka

  • serek śmietankowy  100 g

  • papryka  1 szt.

  • makrela wędzona  100 g

  • suszone pomidory  3 szt.

  • olej  45 ml

  • papryka w proszku  3 g

Tort kanapkowy z pastami warzywnymi - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Krok 1:

    Bochenek przecinamy wzdłuż na 4 pajdy. Rozkładamy na folii spożywczej, nasączamy i odkładamy do schłodzenia. Składniki na poszczególne pasty (z awokado, ogórkowa z serkiem i rzodkiewkami, paprykowa z makrelą), dokładnie mieszamy lub miksujemy. Przygotowane pajdy chleba przekładamy pastami, składamy, dociskamy, smarujemy z boków i góry serkiem kremowym, dekorujemy kawałkami papryki, szczypiorkiem, roszponką i kiełkami.

    Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 4/2018.

Porady

Zobacz także: tort kanapkowy z wędzoną szynką

 

 

 

 

 

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne