Spaghetti z łososiem i koperkiem

Ocena:

4.57 (185)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
szybka i smaczna potrawa na piątek:) i dla zapracowanych

Składniki:

  • Makaron spaghetti
  • 2 łyżki białego wina
  • 300 gram łososia świeżego/ u mnie 1 opakowanie z Biedronki/
  • 1 duża cebula posiekana w kostkę
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżka masła+ 1 łyżka oleju do smażenia
  • 1 cytryna
  • Sól, pieprz cytrynowy
  • Po szczypcie cukru i Vegety.
  • Mozzarella z zalewy u mnie 3 małe kulki

Spaghetti z łososiem i koperkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Łososia pozbawić skóry, opłukać i pokroić go w kostkę. Skropić sokiem z cytryny i przyprawić solą oraz pieprzem cytrynowym. Odstawić na 30 minut.
  • W tym czasie na rozgrzanym masełku z olejem zeszklić cebulkę z cukrem i Vegetą oraz podlać 1 łyżką wina białego. Dodać łososia, podsmażyć, dodać koperek, ewentualnie jeszcze doprawić .
  • Spaghetti ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki białego wina.
  • Gdy będzie już al.’ dente osączyć, wyłożyć na talerz i dodać usmażonego łososia, wierzch posypać startą mozzarellą
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne