Spaghetti z limonką, awokado, zieloną papryką i pietruszką

Ocena:

4.46 (145)

Spaghetti nie musi być nudne. Przepis na szybki, oryginalny makaron z awokado. To danie to witaminowa petarda.

Składniki:

  • 320 g Spaghetti N ° 3 Agnesi
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 zielona papryka
  • 1 średnia cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • natka pietruszki
  • sok z limonki
  • ser Parmezan
  • sól i pieprz

Spaghetti z limonką, awokado, zieloną papryką i pietruszką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Drobno posiekaną cebulkę i czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. Gdy się zarumieni dodaj pokrojoną zieloną paprykę
  • W między czasie zagotuj wodę na makaron
  • Gdy papryka zacznie się rumienić dodaj odrobinę wody, następnie duś pod przykryciem przez kilka minut
  • Obrane awokado rozgnieć widelcem aż do uzyskania gładkiej konsystencji
  • Dodaj sól, pieprz i świeżo wyciśnięty sok z limonki
  • Gdy papryka będzie już miękka dodaj pastę z awokado i trochę oleju
  • Odcedź spaghetti, dodaj zielony sos, dopraw solą i pieprzem
  • Posyp świeżą natką pietruszki, startym parmezanem i skórką z limonki
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne