Składniki (na 2 porcje):

–  opakowanie jogurtu greckiego naturalnego z Piątnicy

–  pół miękkiego awokado

–  kilka garści szpinaku

–  banan

–  100 ml soku z jabłek tłoczonego na zimno

–  sok z połowy cytryny

–  2 łyżki miodu

–  2 łyżki namoczonego siemienia lnianego (dla chętnych)

–  owoce lub mięta do dekoracji

­

Wykonanie (10 minut):

Wlej jogurt do blendera, dodaj szpinak, banana, awokado i miód, a następnie wciśnij sok z połowy cytryny.

Zblenduj wszystko na mus, dolej sok z jabłek, jeśli smoothie okaże się zbyt gęste.

Możesz dodać także 2 łyżki namoczonego siemienia lnianego. Przelej koktajl do szklanek i udekoruj owocami lub miętą. Na zdrowie!

 

Więcej przepisów znajdziesz TU