Schab ze słoika

Ocena:

4.32 (228)

  • 48 godz. 0 min.
  • dla 1 osoby

schab smakuje wybornie

Składniki:

  • 2 kg schabu wieprzowego
  • Sól peklowa
  • Vegeta Natur
  • Pieprz kolorowy
  • Czosnek granulowany
  • Majeranek
  • Po 1 listku na słoik
  • Po 2-3 ziarenka ziela angielskiego na słoik
  • Po 2-3 łyżki zimnej, przegotowanej wody na każdy słoik

Schab ze słoika - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schab pozbawić błony i pokroić w plastry, tak jak na schabowe tyle tylko, że go nie rozbijamy.
  • Mięso oprószyć z każdej strony solą peklową, Vegetą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem.
  • Przykryć i odstawić w chłód na 2 godziny lub dłużej nawet na dobę.
  • Następnie układać w słoiki do ¾ wysokości i wlać wodę.
  • Włożyć też listek i ziele.
  • Słoiki zakręcić i pasteryzować 1 godzinę na drugi dzień powtórzyć pasteryzację.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne