Sałatka z brokułami i rzodkiewką

Ocena:

4.41 (193)

  • 20 min.
  • dla 8 osób

Na śniadanie, ale i jako dodatek do obiadu - przed Wami sałatka z brokułami i rzodkiewką.

Składniki:

  • róża brokuła, podzielona na malutkie różyczki
  • 2 szklanki różyczek kalafiora
  • szklanka mrożonego groszku
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • ogórek wąż
  • pęczek szczypiorku
  • 6 jajek na twardo
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, cukier
  • majonez

Sałatka z brokułami i rzodkiewką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Brokuły, kalafiora i groszek blanszujemy kolejno krótko w lekko osolonym i osłodzonym wrzątku, odławiamy do miski wypełnionej wodą z lodem, następnie odcedzamy.
  • Mieszamy w salaterce z pociętymi w plasterki rzodkiewkami i ogórkiem, posiekanym szczypiorem i drobno pokrojonymi jajkami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem i majonezem.
  • Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie nr 4/2017

Porady

Zobacz też: Czarna rzepa nie tylko do surówki. Zapomniany produkt wraca

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne