Rosół jarski

Ocena:

4.57 (164)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
rosolek bez miesa...

Składniki:

  • 1,5 litra wody
  • 50 dag włoszczyzny
  • cebula
  • kostka bulionowa
  • łyżka masła
  • sól
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Rosół jarski - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Włoszczyznę umyć, obrać, opłukać. Pokroić na części, zalać wrzącą wodą, dodać sól, pokrojoną i zrumienioną na suchej patelni cebulę.
  • Ugotować wywar i odcedzić.
  • Do odcedzonego wywaru dodać rozpuszczoną kostkę bulionową, masło, posiekaną natkę, ew. doprawić solą.
  • Podawać podobnie jak rosół z mięsa z makaronem, lanymi kluskami lub kluskami francuskimi.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne