Składniki (na 4 porcje):
- 0,5 kg ziemniaków
- jajko
- 2 łyżki mąki pszennej
- ząbek czosnku
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól i pieprz
- pół szklanki oleju rzepakowego do smażenia
- kilka łyżek serka Twój Smak Puszysty z chrzanem
- kilka łyżeczek ikry łososia
- koperek i skórka cytrynowa do dekoracji
Wykonanie (10 minut):
Ziemniaki obierz i zetrzyj na grubych oczkach, dodaj drobno posiekane czosnek i szczypiorek, a także jajko, mąkę, sól i pieprz. Wymieszaj wszystkie składniki.
Wlej na patelnię kilka łyżek oleju. Usmaż placki na złoto i odsącz na ręcznikach papierowych.
Na każdy placek nałóż łyżkę serka i łyżeczkę czerwonego kawioru. Udekoruj koperkiem i skórką z cytryny. Gotowe!
Więcej przepisów znajdziesz TU