Składniki (na 4 porcje):

  • 0,5 kg ziemniaków
  • jajko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól i pieprz
  • pół szklanki oleju rzepakowego do smażenia
  • kilka łyżek serka Twój Smak Puszysty z chrzanem
  • kilka łyżeczek ikry łososia
  • koperek i skórka cytrynowa do dekoracji

 

Wykonanie (10 minut):

Ziemniaki obierz i zetrzyj na grubych oczkach, dodaj drobno posiekane czosnek i szczypiorek, a także jajko, mąkę, sól i pieprz. Wymieszaj wszystkie składniki.

Wlej na patelnię kilka łyżek oleju. Usmaż placki na złoto i odsącz na ręcznikach papierowych.

Na każdy placek nałóż łyżkę serka i łyżeczkę czerwonego kawioru. Udekoruj koperkiem i skórką z cytryny. Gotowe!

 

Więcej przepisów znajdziesz TU