Przygotowanie: 20 minut
Gotowanie: 1 i 1/2 godziny
Porcja: 250 kcal
Składniki na 8 porcji
Składniki:
1 kg wołowiny
30 dag cebuli
3 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
3 łyżki słodkiej papryki
1/2 łyżki kminku
3 łyżki pasty pomidorowej
1 l bulionu mięsnego
15 dag fasolki z puszki
2 marchewki
2 papryki
1/4 selera
sól, pieprz
Pikantna zupa z fasolą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Mięso pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zeszklić na łyżce oliwy. Na pozostałej porcjami podsmażyć mięso. Przełożyć do garnka wraz z cebulą i czosnkiem, doprawić solą, pieprzem, kminkiem i papryką, poddusić. Dodać pastę pomidorową, wlać bulion, przykryć, gotować ok. 1 godz.
Marchewki i seler obrać, pokroić w słupki. Papryki oczyścić, pokroić w kostkę. Warzywa dodać do mięsa, gotować kolejne 30 min. Przed końcem gotowania dodać odcedzoną fasolkę, jeszcze raz doprawić i wymieszać.