Pierogi z nadzieniem z pasztetu

Ocena:

4.48 (169)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 5 osób

Czasochłonne ale dobre, mój mąż je uwielbia:)

Składniki:

  • Niecałe pół kg mąki
  • szklanka letniej wody
  • jajko
  • szczypta soli
  • pasztetowa ok. pół kg (dobrze rozsmarowująca się)
  • pieprz
  • sól cebula
  • jajko do nadzienia
  • masło i cebula -do polania

Pierogi z nadzieniem z pasztetu - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mąkę wsypac na stolnicę, wbic jajko i wlac wodę, wyrabiac ciasto aż będzie jednolite i elastyczne, rozwałkowac i wykrawac kółeczka szklanką. Przygotowac farsz: Do miski włożyc pasztetową, posolic, dodac pieprz-dośc sporo, dodac pokrojoną w kosteczkę cebulę, wbic jajko i dokładnie wymieszac, nakładac na kółeczka, zlepic pierogi i ugotowac we wrzątku. Polac stopionym masłem z cebulką zrumienioną pokrojoną w kosteczkę.
Udostępnij: Udostępnij

Notka redakcyjna

Jeśli masz ochotę na podobne pierogi, polecamy spróbować jeszcze pierogów z pasztetową lub pierogi z białą kiełbasą. Zawsze dobrym pomysłem na obiad są też klasyczne pierogi z mięsem i cebulką

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne