fot. Shutterstock
Najbardziej tradycyjne i bardzo lubiane - pierogi o dobrze znanym, prostym smaku. Jeśli nie chcesz wprowadzać żadnych innowacji do wigilijnego menu, ten przepis jest dla ciebie.
Zobacz przepis na pierogi z kapustą i grzybami - sposób przygotowania.
istock
Grzybowy farsz to klasyka w pierogach, ale cisto grzybowe jest absolutnym hitem, którego musicie spróbować.
istock
Lubicie słodkości? Pierogi wigilijne z makowym nadzieniem z pewnością wam posmakują! Przypominają nieco kluski z makiem, ale są jeszcze smaczniejsze i ładniej się prezentują.
Sprawdź przepis na pierogi z makiem
istock
Pyszne, pachnące, a do tego pięknie wyglądające na talerzu! Różowe pierogi w buraczanym cieście to coś, co zawsze robi furorę na stole.
istock
Ryba to nieodzowny element świątecznego stołu, choć niezbyt często podajemy ją inaczej niż smażoną, w galarecie i po grecku. Okazuje się jednak, że ryba doskonale pasuje do pierogów!
istock
Takie pierogi pomsakują wszystkim łasuchom, zarówno tym małym, jak i dużym. Suszone owoce, orzechy i pyszne ciasto to połączenie, które kradnie serce od pierwszego kęsa.
e
Wyraziste i aromatyczne suszone grzyby pasują do składników o neutralnych, łagodnych smakach - fasola sprawdzi się doskonale.
Sprawdź przepis na pierogi z fasolą i grzybami